2024 F Türü Yetki Belgeleri

F Türü Yetki Belgeleri

F Türü Yetki Belgeleri

F Türü Yetki Belgeleri, F türü yetki belgesi, ticari amaçla yolcu taşımacılığı alanında acentelik yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilir. Bu tür yetki belgesi, faaliyetin niteliğine göre şu şekilde sınıflandırılır;

a) F1 yetki belgesi, yurtiçi yolcu taşımacılığı alanında acentelik yapacak olanlara verilir.

b) F2 yetki belgesi, uluslararası ve yurtiçi yolcu taşımacılığı alanında acentelik yapacaklara verilir.

c) F, G ve H türü yetki belgeleri sahipleri, kendi adlarına taşıma yapamaz, yaptıramaz veya yolcu bileti veya taşıma faturası düzenleyemezler.

ç) F1 yetki belgesi için başvuranların, en az bir A1, D1, D2 veya D4 yetki belgesi sahibi taşımacı ile imzalanmış bir acentelik sözleşmesine sahip olmaları gerekir. Ayrıca, faaliyet gösterdikleri ilçe için 2.000 Türk Lirası, il için ise 6.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları ve faaliyet gösterdikleri yerleşim yerinde, acentelik hizmeti verebilecekleri uygun bir büroya veya eğer terminaller birleştirilmişse bu terminallerdeki uygun bir büroya sahip olmaları gerekir.

F Türü Yetki Belgeleri
F Türü Yetki Belgeleri

d) F2 yetki belgesi için başvuranların, en az bir A1, A2, B1, B2, D1, D2 veya D4 yetki belgesi sahibi taşımacı ile imzalanmış bir acentelik sözleşmesine sahip olmaları ve 6.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları gerekir. Ayrıca, faaliyet gösterdikleri yerde, acentelik hizmeti verebilecekleri uygun bir büroya veya eğer terminaller birleştirilmişse bu terminallerdeki uygun bir büroya sahip olmaları gerekir.

e) F1 ve F2 yetki belgesi sahiplerinin her yeni şube açmak için sermaye veya işletme sermayesi miktarı artar.

f) Köy, kasaba ve beldelerde faaliyet göstermek üzere F1 yetki belgesi almak isteyenlerden sermaye veya işletme sermayesi şartı aranmaz ve yetki belgesi ücretinde %75 indirim yapılır.

g) Köy, kasaba ve beldelerde faaliyet göstermek üzere %75 indirimli F1 yetki belgesi alanlar, il veya ilçelerde şube açmak isterlerse, F1 yetki belgesi için gerekli şartları sağlayarak, geçerli tam ücretin %75 farkını öderler.

h) F1 ve F2 yetki belgesi sahipleri, en fazla 10 taşımacıyla sözleşme yapabilirler. Ancak, D4 yetki belgesi sahipleri ile Maliye Bakanlığınca onaylı elektronik ortamda bilet düzenleme ve acentelik yapabilen taşımacı yetki belgesi sahipleri bu sınıra dahil edilmez.

ÜDY ve ODY Belgesi Nereden Alınır?

F Türü Yetki Belgeleri, İstanbul Denge SRC, ODY ve ÜDY Merkezi ile 0216 493 42 42 veya 0549 493 42 42 numaralı telefonlarından 09:00 / 20:00 saatlerinde ulaşabilirsiniz.

Pendik SRC Belgesi ve Tuzla SRC Belgesi için araştırma yapıyorsanız size en yakın SRC Kursu için tıklayınız.

Pendik SRC Belgesi ve Tuzla SRC Belgesi için tercih edebileceğiniz kurs Denge SRC Kursudur.

SRC ODY ÜDY Psikoteknik Belgesi
2024 F Türü Yetki Belgeleri

Tuzla bölgesinde bulunan SRC Kursumuza gelerek 1 ayda SRC Belgenizi alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi için randevu oluşturmanız gerekmektedir. Psikoteknik Merkezimize başvurarak randevunuzu alabilirsiniz.