2024 ODY 2 BELGESİ

ODY 2 Belgesi

ODY 2 Belgesi, Orta Düzey Yönetici Belgesi olarak adlandırılır. Karayolu üzerinde yurtiçi yolcu taşımacılığı yapan firmaların yetki belgeleri kapsamında çalışacak olan kişiler için gerekli olan mesleki yeterlilik belgesidir. Bu belge, kişi tarafından alınsa da geçerliliği, belgenin sigortasının yatırıldığı firma üzerindedir. Yani özetle, belgeyi kişi alır ancak geçerliliği firma tarafından sağlanır.

ODY2 belgesini alabilmek için gereken en önemli şart en az ortaokul mezunu olmaktır. Bu belgeyi firma yetkilileri alabileceği gibi, gerekli şartları sağlayan bir çalışanlarına da aldırabilirler.

ODY2 belgesi, A2, D1, D2, T1, T2 gibi yetki belgelerine sahip olan kuruluşlarda en az bir adet ODY 2 belgesine sahip personel istihdam etme zorunluluğunu içeren firmalar için gereklidir.

ODY2 belgesi, istihdam noktasında zorunlu olan bir mesleki yeterlilik belgesidir. Eğer yetki belgenize uygun şekilde ODY 2 belgesine sahip personel bulundurulmazsa cezai işlem uygulanabilir.

ODY 2 Belgesi
ODY 2 Belgesi

ODY2 Belgesini Kimler Alabilir

ODY 2 Belgesini Kimler Almalıdır?, ODY 2 Kimlere Zorunludur?, ODY 2 Kimlere Gereklidir?, ODY 2 alacak kişilerde bazı temel şartlar aranmaktadır. ODY 2 belgesi, aşağıdaki şartları sağlayan kişiler tarafından alınmalıdır:

  • En az ortaokul mezunu olma,
  • Uyuşturucu, silah, insan ve gümrük kaçakçılığı ile terör suçlarından dolayı sabıka kaydının bulunmaması.

ODY 2 Belgesi Bir Kaç Firmada Geçerli midir?

ODY 2 belgeniz sadece bir firmada geçerlidir.

ODY 1 Belgesi Kapsamları

ODY 1 uluslararası alanda kabul gören bir belge olduğundan, ODY 1 alan bir kişi aynı zamanda ODY 2 Belgesi almış sayılır. Bu durumda, uluslararası ve yurt içi yolcu taşımacılığı yapan bir firmada, Orta Düzey Yöneticilik Mesleki Yeterlilik Belgesi (ODY 1) yeterli olacaktır. Eğer uluslararası taşımacılık yapmıyor ise ODY 2 Belgesi alması yeterlidir.

ODY 2 Belgesi Aranan Şartlar?

ODY 2 alabilmek için gereken şartlar ve belgenin kimler tarafından alınabileceği konusunda birçok soru ODY Merkezimize ulaştı. İşte detaylı cevaplar:

Öncelikle bilinmesi gereken şudur: “Orta Okul Mezunu” herkes ODY 2 alabilir.

ODY2 Belgesini;

  • Yolcu taşımacılığı yapan firmaların yetkilileri
  • Yolcu taşımacılığı alanında görevli ve kariyer yapmak isteyen personeller
  • Geleceğine önem veren öğrenciler
  • Orta Okul mezunu olan herkes

Uyuşturucu, silah, insan ve gümrük kaçakçılığı ile terör suçlarından dolayı sabıka kaydının bulunmaması halinde

  • ODY2 Belgesi alabilir.

SRC Belgesi Nereden Alınır?

İstanbul Denge SRC, ODY ve ÜDY Merkezi ile 0216 493 42 42 veya 0549 493 42 42 numaralı telefonlarından 09:00 / 20:00 saatlerinde ulaşabilirsiniz.

Pendik SRC Belgesi ve Tuzla SRC Belgesi için araştırma yapıyorsanız size en yakın SRC Kursu için tıklayınız.

Pendik SRC Belgesi ve Tuzla SRC Belgesi için tercih edebileceğiniz kurs Denge SRC Kursudur.

SRC ODY ÜDY Psikoteknik Belgesi
2024 ODY2 Belgesi

Tuzla bölgesinde bulunan SRC Kursumuza gelerek 1 ayda SRC Belgenizi alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi için randevu oluşturmanız gerekmektedir. Psikoteknik Merkezimize başvurarak randevunuzu alabilirsiniz.