2024 ODY Belgesi Nasıl Alınır?

2024 ODY Belgesi Nasıl Alınır

ODY Belgesi nasıl alınır, ODY Belgesi almak için en az ortaokul mezunu olmanız yeterlidir. Her ay düzenlenen ODY sınavlarına başvurabilir ve sınavda başarılı olduktan sonra belgenizi alabilirsiniz. Başvurularınızı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış ODY Merkezlerine yapabilirsiniz. Eğitim ve sınav aşamalarını başarıyla tamamladıktan sonra ODY Belgesine hak kazanırsınız. Mezun olduktan sonra başvurularınızı gerçekleştirebilir ve ODY Belgesi alma süreciyle ilgili bilgilendirme alabilirsiniz. Ayrıca, belge alırken iki farklı muafiyet durumu da bulunmaktadır: ODY Eğitim Muafiyeti ve Sınavsız ODY Belgesi.

ODY Belgesi Nasıl Alınır
ODY Belgesi Nasıl Alınır

ODY Belgesi Eğitim Muafiyet Şartları

ODY Belgesi nasıl alınır, ODY Belgesi Eğitim Muafiyet Şartları nelerdir, 

  • Üniversite veya yüksekokullardan 4 yıllık lisans eğitimi almış olanlar, özellikle ulaştırma ekonomisi, lojistik, ulaştırma ve karayolu trafiği gibi alanlarda mezun olanlar, ODY Belgesi için başvurabilirler. Ayrıca, taşımacılık, ulaştırma, lojistik ve ulaştırma ekonomisi gibi alanlarda uzmanlaşmış, yüksek lisans veya doktora derecesine sahip olanlar da bu belgeyi alabilirler.
  • Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü veya ulaştırma bölge müdürlüklerinde en az üç yıl süreyle şube müdürü veya bölge müdür yardımcısı olarak görev yapmış olanlar ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün merkez veya taşra teşkilatında en az üç yıl süreyle trafik ile ilgili bölümlerde daire başkanı veya emniyet müdürü olarak görev yapmış olanlar da ODY Belgesi alabilirler.

Bu kişiler, mesleki yeterlilik eğitiminden muaf tutulurlar ve başarılı oldukları takdirde ODY Belgesine sahip olabilirler.

ODY Belgesi Nasıl Alınır
ODY Belgesi Nasıl Alınır

Sınavsız ODY Belgesi Nasıl Alınır?

Sınavsız ODY Belgesi nasıl alınır, 25.02.2006 tarihinden önce yetki belgelerine sahip bir firmada imza yetkilisi olarak görev yapmış ve bunu belgelendirmişseniz, Sınavsız ODY Belgesi alma hakkınız bulunmaktadır. Ancak, bu koşulların sağlanmaması halinde, gerekli ODY belgesi evraklarını merkezimize ibraz etmeniz gerekecektir. İbraz ettikten sonra başvuru, dersler ve sınav olmak üzere üç aşamada ODY Belgenizi alabileceksiniz. Genellikle ayın 1 ila 15’i arası kayıt dönemidir. 15’inden sonra başlayan ilk hafta sonunda dersleriniz başlayacaktır. Sınav haftası olan bir sonraki ayın ilk iki haftasına kadar eğitimleriniz sürecektir. Başarılı olmanız halinde evraklarınızı merkezimizden alabilirsiniz.

Sınavsız ODY Belgesi Başvurularınızı : 444 24 07 numaralı telefondan doğrudan Ulaştırma Bakanlığından yapmanız gerekmektedir.

SRC Belgesi Nereden Alınır?

İstanbul Denge SRC, ODY ve ÜDY Merkezi ile 0216 493 42 42 veya 0549 493 42 42 numaralı telefonlarından 09:00 / 20:00 saatlerinde ulaşabilirsiniz.

Pendik SRC Belgesi ve Tuzla SRC Belgesi için araştırma yapıyorsanız size en yakın SRC Kursu için tıklayınız.

Pendik SRC Belgesi ve Tuzla SRC Belgesi için tercih edebileceğiniz kurs Denge SRC Kursudur.

SRC ODY ÜDY Psikoteknik Belgesi
2024 ODY Belgesi Nasıl Alınır

Tuzla bölgesinde bulunan SRC Kursumuza gelerek 1 ayda SRC Belgenizi alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi için randevu oluşturmanız gerekmektedir. Psikoteknik Merkezimize başvurarak randevunuzu alabilirsiniz.