2024 ODY Belgesi Nedir?

ODY Belgesi

ODY Belgesi Nedir

ODY Belgesi, Orta Düzey Yönetici Belgesi olarak bilinir. Bu belge, karayolu taşımacılığı yapan firmalarda çalışacak orta düzey yöneticiler için gereklidir. ODY, kişiler tarafından alınsa da geçerliliği, belgenin bağlı olduğu firma tarafından sağlanır. Yani belgeyi kişi alsa da geçerliliği firma üzerindedir.

ODY alabilmek için gerekli olan en önemli şart, en az ortaokul mezunu olmaktır. Bu belgeyi firma yetkilileri alabileceği gibi, gerekli şartları sağlayan bir çalışanın da belgeyi aldırması mümkündür, ancak belgenin geçerliliği, sigortası yatırılan firma tarafından sağlanır.

ODY Belgesi Nedir
Orta Düzey Yönetici Belgesi Nedir

ODY Belgesi Alınması Zorunlu Firmaların Yetki Belgeleri şunlardır: K1 Belgesi, K3 Belgesi, R1 Belgesi, R2 Belgesi, N1 Belgesi, N2 Belgesi, C2 Belgesi, C3 Belgesi, D1 Belgesi, D2 Belgesi, L1 Belgesi, L2 Belgesi, P türü belgeler gibi Yetki Belgelerine sahip kuruluşlarda en az 1 adet ODY Belgesine sahip personel istihdam ettirme zorunluluğu vardır.

ODY, istihdam edilecek personelin zorunlu mesleki yeterlilik belgesidir. Yetki belgenize uygun ODY belgeli personel bulundurmadığınız takdirde cezai işlem uygulanmaktadır.

ODY Belgesini Kimler Alabilir

ODY Belgesini Kimler Almalıdır?, ODY Belgesi Kimlere Zorunludur?, ODY Kimlere Gereklidir?, ODY alacak kişilerde bazı temel şartlar aranmaktadır.

  • En az ortaokul mezunu olmak,
  • Uyuşturucu, silah, insan kaçakçılığı, gümrük kaçakçılığı ve terör suçlarından sabıka kaydının bulunmaması, ODY belgesini alacak kişiler için gerekli olan temel şartlardır.

ODY Birkaç Firmada Geçerli midir?

ODY, sahibine özgü bir belge olup, yalnızca belge sahibinin çalıştığı veya sigorta yaptırdığı firma için geçerlidir. Örneğin, ODY 3 veya ODY 4 belgesine sahip olabilirsiniz ancak yine de bunlardan sadece birini tek bir firmada kullanabilirsiniz.

SRC Belgesi Nereden Alınır?

İstanbul Denge SRC, ODY ve ÜDY Merkezi ile 0216 493 42 42 veya 0549 493 42 42 numaralı telefonlarından 09:00 / 20:00 saatlerinde ulaşabilirsiniz.

Pendik SRC Belgesi ve Tuzla SRC Belgesi için araştırma yapıyorsanız size en yakın SRC Kursu için tıklayınız.

Pendik SRC Belgesi ve Tuzla SRC Belgesi için tercih edebileceğiniz kurs Denge SRC Kursudur.

SRC ODY ÜDY Psikoteknik Belgesi
2024 ODY Nedir

Tuzla bölgesinde bulunan SRC Kursumuza gelerek 1 ayda SRC Belgenizi alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi için randevu oluşturmanız gerekmektedir. Psikoteknik Merkezimize başvurarak randevunuzu alabilirsiniz.