2024 ODY Belgesi Nereden Alınır?

ODY Belgesi Nereden Alınır

ODY Belgesi Nereden Alınır, Eğer ODY almayı düşünüyor ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, endişelenmeyin. Denge ODY Merkezi sizin için en uygun yerlerde hizmet vermektedir. İstanbul ilinde Maltepe, Kartal, Pendik, Kaynarca, Tuzla, İçmeler, Şifa ilçelerinde ve Kocaeli (İzmit) ilinde Gebze, Darıca, Dilovası ilçelerinde ODY eğitimi, ODY Merkezi ve ODY Sınavı hizmetleri sunuyoruz. Alanında uzman eğitmenler eşliğinde size destek olmak için buradayız. Detaylı bilgi almak için hemen bizi arayabilirsiniz.

2017’den itibaren ODY Belgesi Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir. ODY Belgesi almadan önce başvurduğunuz ODY Merkezinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ODY vermeye yetkili olduğundan emin olun. Bu, belgenizin geçerliliği ve doğruluğu açısından önemlidir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış ve yetkilendirilmiş kurumlardan ODY alabilirsiniz. Tuzla Denge Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Yeterlilik Kursu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış bir eğitim kurumudur. Bu kurumdan aldığınız belge, resmi olarak tanınır ve geçerlidir.

ODY Belgesi Nereden Alınır
ODY Belgesi Nereden Alınır

ODY Belgesi Nereden Alınır ODY Belgesi Sınavı Nasıl Olur?

ODY Belgesi nereden alınır cevaplandırdığımıza göre gelin, ODY Belgesi sınavı nasıl olur bu soruya da cevap verelim. “ODY Sınavı Nasıl Olur?” sorusu, özellikle ilk kez ODY sınavına girecek adaylar tarafından sıkça sorulan bir sorudur. Hafta sonları düzenlenen ODY sınavları genellikle sabah saat 10:00’da başlar.

Yazılı ODY Sınavı“nda ilk olarak 40 soru bulunmaktadır. Bu sınavda en az 28 doğru cevap alarak 70 veya üzeri puan almanız gerekmektedir. Başarılı olan adaylar sınav sonrası hemen iş günü içinde ODY Belgelerini alabilirler.

Toplamda 4 sınav hakkınız bulunmaktadır. Başarısız olduğunuzda bir sonraki sınava girebilirsiniz ve bu süreçte bir sonraki sınav için 1 ay beklemenize gerek yoktur. Genellikle 15 günde bir ara sınav olacaktır. Ancak, 4 hakkınızı kullanmanız durumunda tekrar ODY Belgesi için kayıt olmanız gerekecektir.

ODY Belgesi Nereden Alınır
ODY Belgesi Nereden Alınır

ODY Belgesi Sınav Sonuçlarının Açıklanması

ODY Sınav Sonuçları aynı gün içerisinde açıklanacak ve gireceğiniz ODY Sınavı Sonuçlarını o gün öğrenebileceksiniz.

ODY Belgesi Sınavından Başarısız Oldum Ne Yapmalıyım?

ODY Sınavı için toplamda 4 sınav hakkınız mevcut. Eğer bir sınavda başarısız olursanız, diğer haklarınızı kullanabilirsiniz. Ancak tüm haklarınızı kullandığınızda kaydınız silinir ve bir sonraki dönem için tekrar ODY Kaydı yaptırmanız gerekmektedir.

ODY Belgesi Sınav Harcının Yatırılması

ODY Belgesi nereden alınır, ODY Sınav Harcı, Milli Eğitim Bakanlığına kayıt olduğunuz ODY Merkezi tarafından tahsil edilir. 2024 yılı ODY Sınav Harcı 600,00 TL olarak belirlenmiştir.

ODY Belgesi Belge Harcının Yatırılması

ODY Belgesi nereden alınır, ODY Harcı, Ulaştırma Bakanlığına tarafınızdan yatırılmalıdır. Bu işlemi VakıfBank veya HalkBank Bankalarının ATM’lerinden gerçekleştirebilirsiniz. Başarılı olmanız halinde yatırılan Belge Harcı, 2024 yılı itibariyle 147,00 TL olarak belirlenmiştir.

SRC Belgesi Nereden Alınır?

İstanbul Denge SRC, ODY ve ÜDY Merkezi ile 0216 493 42 42 veya 0549 493 42 42 numaralı telefonlarından 09:00 / 20:00 saatlerinde ulaşabilirsiniz.

Pendik SRC Belgesi ve Tuzla SRC Belgesi için araştırma yapıyorsanız size en yakın SRC Kursu için tıklayınız.

Pendik SRC Belgesi ve Tuzla SRC Belgesi için tercih edebileceğiniz kurs Denge SRC Kursudur.

SRC ODY ÜDY Psikoteknik Belgesi
2024 ODY Belgesi Nereden Alınır

Tuzla bölgesinde bulunan SRC Kursumuza gelerek 1 ayda SRC Belgenizi alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi için randevu oluşturmanız gerekmektedir. Psikoteknik Merkezimize başvurarak randevunuzu alabilirsiniz.