2024 ODY Belgesi Sınıfları Nelerdir?

ODY Belgesi Sınıfları Nelerdir

ODY Belgesi Sınıfları

ODY Belgesi Sınıfları 4 grupta incelenmektedir;

  • ODY 1 Belgesi : Uluslararası Yolcu Taşımacılığı Orta Düzey Yöneticilik Belgesi
  • ODY 2 Belgesi : Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı Orta Düzey Yöneticilik Belgesi
  • ODY 3 Belgesi : Uluslararası Yük Taşımacılığı Orta Düzey Yöneticilik Belgesi
  • ODY 4 Belgesi : Yurtiçi Yük Taşımacılığı Orta Düzey Yöneticilik Belgesi

ODY Belgesi Kapsamları

ODY Belgesi Sınıfları Nelerdir, ODY 1 Belgesi, uluslararası standartlarda kabul edilen bir ODY‘dir, bu nedenle ODY 1 Belgesi alan bir kişi, aslında ODY 2 Belgesi almış gibi kabul edilir. Bu durum, uluslararası ve yurt içi yolcu taşımacılığı faaliyetlerini gerçekleştiren bir firmada, yetki belgeleri kapsamında Orta Düzey Yöneticilik Mesleki Yeterlilik Belgesi (ODY 1 Belgesi) ile yeterlidir.

Benzer şekilde, ODY 3 Belgesi de uluslararası standartlarda kabul edilen bir ODY olduğundan, ODY 3 Belgesi alan bir kişi, aslında ODY 4 Belgesi almış gibi kabul edilir. Bu durumda, uluslararası ve yurt içi yük taşımacılığı faaliyetlerini yürüten bir firma için, yetki belgeleri kapsamında Orta Düzey Yöneticilik Mesleki Yeterlilik Belgesi (ODY 3 Belgesi) yeterlidir.

ODY Belgesi Sınıfları Nelerdir
ODY Belgesi Sınıfları Nelerdir

ÜDY Belgelerinin ODY Belgeleri üzerindeki Kapsamları

  • ÜDY 1 Belgesi alındığında, ÜDY 2 Belgesi ile birlikte ODY 1 ve ODY 2 Belgesini kapsar.
  • ÜDY 3 Belgesi alındığında, ÜDY 4 Belgesi ile birlikte ODY 3 ve ODY 4 Belgesini kapsar.

ODY Belgesi Aranan Şartlar?

ODY Belgesi Sınıfları, Orta Okul Mezunu olan herkes, ODY Belgesi alabilir. Bu belge, karayolu taşımacılığı yapan firmaların yetki belgeleri kapsamında çalışanlarından istenen bir mesleki yeterlilik belgesidir. ODY Belgesi almak isteyenlerin en temel şartı, ortaokul mezunu olmalarıdır ve sabıka kaydı olmamaları gerekmektedir. Belgeyi almak için gerekli eğitimlere katılmanız ve başvuruları yapmanız yeterlidir. ODY Belgesi, sadece bir firmada geçerlidir ve bu belgeye sahip olmanın getirdiği sorumlulukları yerine getirmek için belge almadan önce gerekli bilgilendirmeleri yapmanız önemlidir.

ODY Belgesi Sınıfları Nelerdir
ODY Belgesi Sınıfları Nelerdir

ODY 1 ve ODY 2 Belgesi,

  • Yolcu taşımacılığı yapan firmaların yöneticileri, bu alanda kariyer yapmak isteyen personel ve geleceğe önem veren öğrenciler tarafından alınabilir. 
  • Bu belgeler, ortaokul mezunu olan herkes ve sabıka kaydı bulunmayan bireyler tarafından alınabilir. Uyuşturucu, silah, insan ve gümrük kaçakçılığı ile terör suçlarından kaynaklanan sabıka kaydı bulunmayan kişiler, ODY 1 Belgesi veya ODY 2 Belgesi için başvurabilirler.

ODY 3 ve ODY 4 Belgesi,

  • Yük taşımacılığı yapan firmaların yöneticileri, bu alanda kariyer yapmak isteyen personel ve geleceğe önem veren öğrenciler tarafından alınabilir.
  • Bu belgeler, ortaokul mezunu olan herkes ve sabıka kaydı bulunmayan bireyler tarafından alınabilir. Uyuşturucu, silah, insan ve gümrük kaçakçılığı ile terör suçlarından kaynaklanan sabıka kaydı bulunmayan kişiler, ODY 3 Belgesi veya ODY 4 Belgesi için başvurabilirler.

SRC Belgesi Nereden Alınır?

İstanbul Denge SRC, ODY ve ÜDY Merkezi ile 0216 493 42 42 veya 0549 493 42 42 numaralı telefonlarından 09:00 / 20:00 saatlerinde ulaşabilirsiniz.

Pendik SRC Belgesi ve Tuzla SRC Belgesi için araştırma yapıyorsanız size en yakın SRC Kursu için tıklayınız.

Pendik SRC Belgesi ve Tuzla SRC Belgesi için tercih edebileceğiniz kurs Denge SRC Kursudur.

SRC ODY ÜDY Psikoteknik Belgesi
2024 ODY Belgesi Sınıfları Nelerdir

Tuzla bölgesinde bulunan SRC Kursumuza gelerek 1 ayda SRC Belgenizi alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi için randevu oluşturmanız gerekmektedir. Psikoteknik Merkezimize başvurarak randevunuzu alabilirsiniz.