2024 ÜDY 3 Belgesi

ÜDY 3 Belgesi

ÜDY 3 Belgesi, Üst Düzey Yönetici Belgesi olarak adlandırılır. Karayolu üzerinde uluslararası yük taşımacılığı yapan firmaların yetki belgeleri kapsamında çalışacak olan kişiler için gerekli olan mesleki yeterlilik belgesidir. Bu belge, kişi tarafından alınsa da geçerliliği, belgenin sigortasının yatırıldığı firma üzerindedir. Yani özetle, belgeyi kişi alır ancak geçerliliği firma tarafından sağlanır.

ÜDY3 belgesini alabilmek için gereken en önemli şart en az lise mezunu olmaktır. Bu belgeyi firma yetkilileri alabileceği gibi, gerekli şartları sağlayan bir çalışanlarına da aldırabilirler.

ÜDY3 belgesi, C2 Belgesi, L2 Belgesi, M3 Belgesi, R2 Belgesi gibi yetki belgelerine sahip olan kuruluşlarda en az bir adet ÜDY3 belgesine sahip personel istihdam etme zorunluluğunu içeren firmalar için gereklidir.

ÜDY3 belgesi, istihdam noktasında zorunlu olan bir mesleki yeterlilik belgesidir. Eğer yetki belgenize uygun şekilde ÜDY 3 belgesine sahip personel bulundurulmazsa cezai işlem uygulanabilir.

ÜDY 3 Belgesi
ÜDY 3 Belgesi

ÜDY3 Belgesini Kimler Alabilir

ÜDY 3 Belgesini Kimler Almalıdır?, ÜDY 3 Kimlere Zorunludur?, ÜDY 3 Kimlere Gereklidir?, ÜDY 3 alacak kişilerde bazı temel şartlar aranmaktadır. ÜDY 3 belgesi, aşağıdaki şartları sağlayan kişiler tarafından alınmalıdır:

  • En az lise mezunu olma,
  • Uyuşturucu, silah, insan ve gümrük kaçakçılığı ile terör suçlarından dolayı sabıka kaydının bulunmaması.

ÜDY 3 Belgesi Bir Kaç Firmada Geçerli midir?

ÜDY 3 belgeniz sadece bir firmada geçerlidir.

ÜDY 3 Belgesi Kapsamları

ÜDY 3 uluslararası alanda kabul gören bir belge olduğundan, ÜDY 3 alan bir kişi aynı zamanda ÜDY 4 Belgesi, ODY 3 Belgesi ve ODY 4 Belgesi almış sayılır. Bu durumda, uluslararası ve yurt içi yük taşımacılığı yapan bir firmada, Üst Düzey Yöneticilik Mesleki Yeterlilik Belgesi (ÜDY 3) yeterli olacaktır.

ÜDY 3 Belgesi Aranan Şartlar?

ÜDY 3 alabilmek için gereken şartlar ve belgenin kimler tarafından alınabileceği konusunda birçok soru ÜDY Merkezimize ulaştı. İşte detaylı cevaplar:

Öncelikle bilinmesi gereken şudur: “Lise Mezunu” herkes ÜDY 3 alabilir.

ÜDY3 Belgesini;

  • Yük taşımacılığı yapan firmaların yetkilileri
  • Yük taşımacılığı alanında görevli ve kariyer yapmak isteyen personeller
  • Geleceğine önem veren öğrenciler
  • Lise mezunu olan herkes

Uyuşturucu, silah, insan ve gümrük kaçakçılığı ile terör suçlarından dolayı sabıka kaydının bulunmaması halinde

  • ÜDY3 Belgesi alabilir.

SRC Belgesi Nereden Alınır?

İstanbul Denge SRC, ODY ve ÜDY Merkezi ile 0216 493 42 42 veya 0549 493 42 42 numaralı telefonlarından 09:00 / 20:00 saatlerinde ulaşabilirsiniz.

Pendik SRC Belgesi ve Tuzla SRC Belgesi için araştırma yapıyorsanız size en yakın SRC Kursu için tıklayınız.

Pendik SRC Belgesi ve Tuzla SRC Belgesi için tercih edebileceğiniz kurs Denge SRC Kursudur.

SRC ODY ÜDY Psikoteknik Belgesi
2024 ÜDY 3 Belgesi

Tuzla bölgesinde bulunan SRC Kursumuza gelerek 1 ayda SRC Belgenizi alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi için randevu oluşturmanız gerekmektedir. Psikoteknik Merkezimize başvurarak randevunuzu alabilirsiniz.