2024 C Türü Yetki Belgeleri

C Türü Yetki Belgeleri

C Türü Yetki Belgeleri

C Türü Yetki Belgeleri, C türü yetki belgesi, uluslararası ve yurt içinde eşya taşımacılığı yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilir. Bu taşımacılık türüne göre aşağıdaki şekillerde sınıflandırılır;

a) C1 yetki belgesi, sadece kendi temel iş alanlarıyla ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari amaçla taşımacılık yapmayacak olanlara,

b) C2 yetki belgesi, ticari amaçlarla eşya taşımacılığı yapacaklara,

c) C3 yetki belgesi, ticari amaçlarla ev ve ofis eşyası taşımacılığı yapacaklara verilir.

C Türü Yetki Belgeleri
C Türü Yetki Belgeleri

Yetki belgesi almanın veya yenilemenin özel şartları

C Türü yetki belgeleri için;

a) C1 yetki belgesi için başvuranların en az bir adet eşya taşımacılığına yönelik kayıtlı ve tescilli özmal taşıtları olması gerekmektedir.

b) C2 yetki belgesi için başvuranların en az on birim özmal taşıtla toplamda 300 ton taşıma kapasitesine ve 100.000 Türk Lirası sermayeye sahip olmaları gerekmektedir.

c) C3 yetki belgesi için başvuranların en az üç birim özmal taşıtla toplamda 50 ton taşıma kapasitesine ve 25.000 Türk Lirası sermayeye sahip olmaları gerekmektedir.

d) C1 yetki belgesi adi ortaklıklara verilebilir.

e) C1 ve C3 yetki belgesi sahipleri sadece özmal taşıtlarını kullanabilirler.

f) C2 yetki belgesi sahipleri ise özmal taşıtlarını kullanmakla birlikte, sahip oldukları özmal taşıt sayısını aşmayacak şekilde ticari kayıtlı ve tescilli sözleşmeli taşıtları da kullanabilirler.

ÜDY ve ODY Belgesi Nereden Alınır?

C Türü Yetki Belgeleri, İstanbul Denge SRC, ODY ve ÜDY Merkezi ile 0216 493 42 42 veya 0549 493 42 42 numaralı telefonlarından 09:00 / 20:00 saatlerinde ulaşabilirsiniz.

Pendik SRC Belgesi ve Tuzla SRC Belgesi için araştırma yapıyorsanız size en yakın SRC Kursu için tıklayınız.

Pendik SRC Belgesi ve Tuzla SRC Belgesi için tercih edebileceğiniz kurs Denge SRC Kursudur.

SRC ODY ÜDY Psikoteknik Belgesi
2024 C Türü Yetki Belgeleri

Tuzla bölgesinde bulunan SRC Kursumuza gelerek 1 ayda SRC Belgenizi alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi için randevu oluşturmanız gerekmektedir. Psikoteknik Merkezimize başvurarak randevunuzu alabilirsiniz.