- ODY Belgesi alma şartları, ODY Belgesi adayının en az ortaokul mezuniyetine ya da buna denk olan en az ikinci kademe okur yazar belgesine sahip olması gerekmektedir.
- ODY Belgesi Alma Şartlarının ikincisi ise ODY Belgesi adayının 4925 sayılı Karayolu Taşıma Yönetmeliğine uyarınca uyuşturucu, silah, insan ve gümrük kaçakçılığı ile terör suçlarından dolayı hürriyeti bağlayıcı ceza almamış olması gerekmektedir.
Bu şartları yerine getiren adaylar ODY Belgesi alma şartlarını tamamlamış olur ve ODY Belgesi kayıt işlemi yaptırabilirler.
ODY Belgesi Alma Şartları
- B1, C2, D1, L1, L2, M2, M3, N2, P2, R1, R2 ve T1 türü yetki belgesine sahip olanlar, faaliyet alanlarına uygun en az birer adet üst düzey yönetici (ÜDY türü Mesleki Yeterlilik Belgesi) ve bir adet orta düzey yönetici (ODY türü Mesleki Yeterlilik Belgesi) göstermelidirler.
- A1, A2, A3, B2, C3, D2, F1, F2, G1, G2, G3, G4, H2, H1, K3, M1, N1, P1, T2 ve T3 türü yetki belgesine sahip olanlar ise, faaliyet alanlarına uygun en az bir adet orta düzey yönetici (ODY türü Mesleki Yeterlilik Belgesi) göstermelidirler.
- Eğer K1 belgesi tüzel kişilik adına alınmışsa, en az bir adet orta düzey yönetici belgesi olmalıdır.
Yukarıda belirtilen yetki belgeleri ve B3, C1, D3, E1, E2, K1 ve K2 türü yetki belgeleri kapsamında çalışan tüm sürücülerin (SRC türü Mesleki Yeterlilik Belgesi) olması gerekmektedir.
ODY Belgesi ile ilgili merak ettiklerinizi bizlere sorabilirsiniz.
ODY Belgesi Eğitim Muafiyet Şartları
ODY Belgesi Alma şartları dışında ODY Belgesi alırken ODY Belgesi eğitiminden muaf olabilecek adaylar da mevcuttur. ODY Belgesi eğitim muafiyet şartları şunlardır;
- Üniversite veya yüksek okullardan 4 yıllık lisans eğitimi veren ulaştırma ekonomisi, lojistik, ulaştırma, karayolu trafiği mezunu olanlar ve diğer bölümlerden mezun olup taşımacılık, ulaştırma, lojistik, ulaştırma ekonomisi, karayolu trafiği bölümlerinde ihtisas, yüksek lisans veya doktora derecesi almış olanlar ODY Belgesi alabilirler.
- Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü veya ulaştırma bölge müdürlüklerinde en az üç yıl süreyle şube müdürü veya bölge müdür yardımcısı unvanı ile görev yapmış olanlar ile Emniyet Genel Müdürlüğünün merkez veya taşra teşkilatında en az üç yıl süreyle trafik ile ilgili bölümlerde daire başkanı veya emniyet müdürü olarak görev yapmış olanlar, mesleki yeterlilik eğitiminden muaf tutulurlar. Başarılı oldukları ODY sınavları sonucunda Mesleki Yeterlilik Belgelerini almaya hak kazanırlar.
SRC Belgesi Nereden Alınır?
İstanbul Denge SRC, ODY ve ÜDY Merkezi ile 0216 493 42 42 veya 0549 493 42 42 numaralı telefonlarından 09:00 / 20:00 saatlerinde ulaşabilirsiniz.
Pendik SRC Belgesi ve Tuzla SRC Belgesi için araştırma yapıyorsanız size en yakın SRC Kursu için tıklayınız.
Pendik SRC Belgesi ve Tuzla SRC Belgesi için tercih edebileceğiniz kurs Denge SRC Kursudur.
Tuzla bölgesinde bulunan SRC Kursumuza gelerek 1 ayda SRC Belgenizi alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi için randevu oluşturmanız gerekmektedir. Psikoteknik Merkezimize başvurarak randevunuzu alabilirsiniz.